Voor eerst in anderhalf jaar

Britse melkveehouders melken weer eens minder

9 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst in bijna twee jaar tijd valt de melkproductie in het Verenigd Koninkrijk weer eens lager uit dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Britse melkveehouders hebben in februari van dit jaar 1,078 miljoen kg melk aangevoerd, 2 procent minder dan in dezelfde maand in 2014. Dit blijkt uit de cijfers van het Britse ministerie van Landbouw.

5,2

procent

ligt Britse melkaanvoer hoger dan in 2013/14

De daling van de productie is volledig toe te schrijven aan Groot-Brittannië, oftewel Engeland, Schotland en Wales. Daar daalde de melkproductie vorige maand met 2,7 procent tot 906.000 ton. In Noord-Ierland steeg de melkaanvoer daarentegen met 2,4 procent tot 172.000 ton.

De melkproductie in het Verenigd Koninkrijk lag de laatste anderhalf jaar altijd hoger dan in dezelfde maanden het jaar ervoor. In juni van het melkjaar 2013/14 lag de productie voor het laatst onder die van een jaar eerder. Cumulatief ligt de melkaanvoer dit melkjaar nog steeds fors hoger dan in het jaar 2013/14. In de eerste elf maanden van dit melkjaar hebben de Britse melkveebedrijven ruim 13,1 miljoen kg melk geproduceerd, ruim vijf procent meer.

De maand februari in voor de melkaanvoer in het Verenigd Koninkrijk traditioneel een dieptepunt. De komende maanden neemt de aanvoer weer toe, met een piek in de maand mei.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden