Vaste prijs van 30,25 euro

DTO geeft Duits Melkprijs Garantiecertificaat uit

6 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Dairy Trading Online (DTO) in Emmeloord heeft voor het eerst een Melkprijs Garantiecertificaat (MPGC) in Duitsland uitgegeven. Duitse melkveehouders kunnen het certificaat kopen voor een vaste melkprijs van 30,25 euro per 100 kg melk. Het certificaat heeft een grootte van totaal 50.000 kg, heeft een looptijd van negen maanden en gaat in per 1 april van dit jaar in.

'Behoefte aan  certificaat lijkt in Duitsland haast groter dan in Nederland'

Dit heeft DTO vrijdag bekendgemaakt. In Nederland heeft het bedrijf al diverse Melkprijs Garantiecertificaten lopen, waarmee melkveehouders voor een deel van hun melkproductie  zeker zijn van een vaste melkprijs voor een bepaalde periode. DTO wil nu de potentie van het certificaat in Duitsland gaan uitproberen.

Trienke Elshof, manager van DTO, is vol vertrouwen. 'We betreden nu de Duitse markt op aanvraag van Duitse verwerkers, die zeer geïnteresseerd zijn in het certificaat als methode om prijsrisico's in te dekken.' Inmiddels heeft zij met meerdere verwerkers gesproken en houdt zij lezingen voor groepen melkveehouders. 'De behoefte aan het certificaat lijkt in Duitsland haast wel groter dan in Nederland.' Bij dit eerste certificaat blijft het in Duitsland dan ook niet, verwacht Elshof.

Waar in Nederland de garantieprijs van FrieslandCampina als referentie dient voor het garantiecertificaat, is dat in Duitsland de basisprijs van zuivelconcern DMK. Deze basisprijs geldt bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. DMK heeft zijn leden-melkveehouders in februari een melkprijs uitbetaald van 28 euro per 100 kg, bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden