Heffing streept plus weer door

Halve euro op biologische prijs FrieslandCampina

2 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina maakte maandag bekend vijftig cent op te tellen bij de prijs voor biologische melk. Deze stijging wordt op papier tenietgedaan door het aflopen van een toeslag van twee euro en het ingaan van een heffing van een euro.     

Over maart telt FrieslandCampina vijftig cent op bij de biologische garantieprijs, waardoor deze uitkomt op 46,50 euro. Dit bij 4,41 porcent vet en 3,47 procent eiwit. De grootste zuivelaar van Nederland geeft als argument voor de verhoging aan te verwachten dat de referentiebedrijven de melkprijs gaan verhogen.

De sterkste stijging in de prijzen van de melkcomponenten wordt gezien bij eiwit. Die plust met ongeveer 8 euro om uit te komen op 759,06 euro per 100 kilo. Vet volgt en stijgt ongeveer 4 euro in prijs, resulterend in een prijs van 379,53 euro. Hekkensluiter is lactose. Ongeveer 80 cent extra maakt dat lactose 75,91 euro waard wordt.

Alles bij elkaar zien melkveehouders de garantieprijs stijgen, maar als het gaat om melkgeld neemt dat juist af. Zo kende februari nog een toeslag van 2 euro, maar noteert maart juist een heffing van een euro. Het houdt in dat de reële melkprijs bij een jaarleverantie van 500.000 kg melk uitkomt op 45,19 euro per 100 kg melk, dit bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden