Voorzichtig optimistisch

First Milk maakt eerste A/B melkprijs bekend

4 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Britse zuivelaar First Milk heeft voor het eerst een A en B melkprijs naar buiten gebracht. Hierbij profiteren melkveehouders van de voorzichtig positieve trend die op de melkmarkt wordt gezien. De melkprijs gaat in april in.

De A melkprijs voor de verwerkte melkpool komt uit op 20,87 pence (0,29 euro) per liter, waar de balanspool een melkprijs oplevert van 20,50 (0,28 euro) pence per liter. Voor B melk wordt een spreiding gegeven van 16 tot 18 pence (0,22 tot 0,25 euro), maar die wordt pas aan het einde van de maand vastgesteld.

Voor het eerst een meer optimistisch vooruitzicht

Jim Paice, voorzitter van First Milk, laat weten dat de zuivelmarkt zeer volatiel blijft. 'Toch maken dat de recente ontwikkelingen op de zuivelmarkt voor het eerst in lange tijd zorgen voor een meer optimistisch vooruitzicht.'   

Paice geeft aan dat een van de onzekerheden geschetst wordt door de GDT. 'De stijgingen tijdens de laatste veilingen worden nog niet vertaald in een hogere melkprijs. Ook wachten veel kopers de piekproductie van het voorjaar af.'  

Voor de zuivelaar zijn al deze onzekerheden reden om de markt nauwlettend in de gaten te blijven houden. Vooral nu er een nieuw melkprijssysteem geïntroduceerd is. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

First Milk
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden