Eco terrorisme in Nieuw-Zeeland

Fonterra gechanteerd met rattengif in babymelk

10 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De zuivelindustrie in Nieuw-Zeeland is de afgelopen dagen bedreigd met het vergiftigen van babymelkpoeder met rattengif. Het gaat hierbij om de zogeheten 1080 pesticide die vooral in Nieuw-Zeeland voor onder meer de veehouderij wordt gebruikt voor de bestrijding van buidelratten, ratten en wezels. Buidelratten zijn drager van de rundertuberculose virus.

Verachtelijke misdaad en  poging Nieuw-Zeeland te chanteren

In Nieuw-Zeeland woedt al enige jaren een publiek debat over het gebruik van het middel. Fonterra heeft sinds november vorig jaar anonieme brieven ontvangen waarin met de vergiftiging van babymelkpoeder wordt gedreigd als niet voor het einde van deze maart wordt gestopt met het gebruik van 1080. Deze brieven zaten bij kleine pakjes melkpoeder die met 1080 was vermengd.

John Key, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft de actie bestempeld als een daad van eco terrorisme. Hij vermoedt dat het dreigement niet wordt waargemaakt, maar 'als overheid moeten we deze dreiging serieus nemen.' Theo Spierings, de Nederlandse topman van Fonterra, noemt de brieven in de media een 'verachtelijke misdaad en een poging om Nieuw-Zeeland te chanteren.'  Spierings verzekert dat alle babymelkpoeder van Fonterra veilig is. De zuivelgigant heeft de controles sinds de eerste dreiging aangescherpt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Pieter 10 Maart 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10862492/Fonterra-gechanteerd-met-rattengif-in-babymelk]Fonterra gechanteerd met rattengif in babymelk[/url]
1080 wordt alleen door de overheid gebruikt in de bossen e.d.maar niet op bedrijven. graag wat zorgvuldiger omgaan met informatie !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden