Volgende veiling 1 april

Fonterra gaat meer product aanbieden op GDT

27 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland, Fonterra, maakt bekend meer product aan te gaan bieden op de volgende veiling van de Global Dairy Trade (GDT). Dat is de veiling van 1 april. Toevalligerwijs de dag dat Europa officieel quotumvrij is. 

Op de veiling van 1 april gaat Fonterra veel meer product aanbieden dan verwacht was. De verhogingen gelden alle belangrijke producten, waaronder volle melkpoeder (WMP), magere melkpoeder (SMP), boter en AMF. 

2,1

procent

meer aanbod over komende twaalf maanden

Het grootste deel van het extra aanbod komt ten goede aan contract 2 met een verschepingsdatum mei 2015. Het aanbod volle melkpoeder steeg met 13,7 procent tegen een plus van 13 procent voor magere melkpoeder. Nog groter was de stijging van het aanbod AMF. Die nam met 21,1 procent toe. Alleen het volume aan boter steeg minimaal en plust met 10,7 procent. 

Hoewel er een forse stijging is van het volume aan product wat aangeboden gaat worden onder contract 2 nam het volume aan product over de hele linie met 5,1 procent toe. 

De prognose voor het te verkopen volume gedurende de komende twaalf maanden steeg met 2,1 procent tot 841.805 ton. 

Ondanks de stijgingen komen de volumes nog niet in de buurt van de volumes van 2014. Zo ligt het volume aan volle melkpoeder 31 procent onder het volume van het voorgaande jaar, noteert het het volume aan magere melkpoeder een verschil van 37 procent tegen een 16 procent kleiner volume boter en 15 procent minder AMF.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden