Tot boven de 30 euro

Boter pept over maart indicatieve melkprijs op

30 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het herstel op de zuivelmarkt houdt aan in maart. Helaas alleen voor vet en niet meer voor eiwit, wat juist iets moet inleveren. zo blijkt uit de cijfers van het Duitse voedingseconomische instituut (IFE). Door de plus bij vet komt de melkprijs wel weer boven de 30 euro uit.

Maart was een goede maand voor vet. Zo wist de boterprijs zich krachtig te herpakken en kwam de prijs uit op een waarde net boven die van augustus 2014, wat neerkomt op een prijs van 338,6 cent per kg. Een plus van 6,66 procent in vergelijking met de maand ervoor. De vetwaarde komt door deze stijging terecht op 14,7 cent per kg.

Iets minder positief was de situatie bij eiwit. Daar wordt een daling neergezet wat de prijs laat uitkomen op 16,9 cent per kg, corresponderend met een prijs van 207,4 cent per kg.

Een plus bij vet en min voor eiwit resulteren er samen in dat de melkprijs af boerderij bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit uitkomt op 30,1 cent per kg. Een stijging van 0,9 cent per kg melk in vergelijking met de maand ervoor. Het is de eerste keer sinds augustus dat de melkprijs weer door de grens van 30 euro weet te breken.    

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden