Perspectief minder positief

Tegendraads DOC Kaas verhoogt melkprijs april

11 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Waar andere zuivelaars de melkprijs verlagen of stabiel houden, verhoogt DOC Kaas de melkprijs over april. De kaasmaker uit Hoogeveen betaalt over deze maand 0,50 euro per 100 kg meer uit dan in maart om te komen op een prijs van 31,00 euro per 100 kg. Dit is inclusief de toeslagen voor de leden, het kwantum en de duurzaamheid, bij een volume van 800.000 kg per jaar en standaardgehalten van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit.

Positieve marktstemming compleet omgeslagen

DOC Kaas verhoogt derhalve de prijs voor vet en eiwit licht. De vetprijs over april valt 0,04 cent hoger uit om te komen op 2,68 euro per kg vet. De grootste stijger is evenwel de prijs van eiwit, die de kaasmaker met 0,09 euro verhoogt om te komen op een prijs van 5,37 euro per kg eiwit.

Exclusief de duurzaamheidstoeslag van 0,90 euro per 100 kg komt de melkprijs over april, bij levering van 800.000 kg melk uit op 30,10 euro per 100 kg melk. Bij levering van 600.000 kg melk resulteert dit in een prijs van 29,80 euro, bij een productie van 1,1 miljoen kg melk levert dit een melkveehouder 30,38 euro per 100 kg op.

DOC Kaas benadrukt in haar ledenbulletin dat de verhoging van de melkprijs een reflectie is van de oplopende noteringen in de eerste helft van april, door de combinatie van lage voorraden en een relatief laag aanbod van melk. 'De op dat moment voorzichtige positieve stemming lijkt inmiddels volledig omgeslagen', motiveert DOC Kaas. 'De meeste producten kenden de afgelopen weken een dalende trend. Dat geldt zeker ook voor de kaasmarkt.'

Door de huidige druk op de zuivelmarkt is het lastig het niveau van de afgelopen maanden vast te houden, aldus DOC Kaas.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tinus@hetnet.nl 11 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10863651/Tegendraads-DOC-Kaas-verhoogt-melkprijs-april]Tegendraads DOC Kaas verhoogt melkprijs april[/url]
was te verwachten, fusie moet er door.....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

Nieuws melk

DOC Kaas zet tandje bij met voorschotprijs maart

Nieuws melk

DOC Kaas remt af met melkprijsverhoging

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden