Recordhoge melkaanvoer

Duitsland sluit quotum tijdperk af met dikke plus

20 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer in Duitsland over maart is uitgekomen op bijna 2,68 miljoen ton, 1,8 procent minder dan de ruim 2,72 miljoen ton over maart 2014. Dit blijkt uit de aanvoergegevens die Duitsland nu pas heeft ingeleverd bij de Europese Commissie in Brussel. De daling in de laatste maand van het Europese melkquotum kon niet verhinderen dat Duitsland in 2014/15 stevig meer heeft gemolken.

1,6

procent

stijgt Duitse melkaanvoer laatste quotumjaar

In totaal hebben onze oosterburen in het laatste quotumjaar ruim 31,1 miljoen ton melk aangevoerd bij de fabrieken. Dit is een half miljoen ton meer, oftewel 1,6 procent, dan het quotumjaar 2013/14. Qua melkproductie is het laatste quotumjaar in Duitsland dan ook een record geweest. Ongestraft kunnen de Duitse melkveehouders dit niet doen. Eerder schattingen gaan uit van een torenhoge superheffing van rond de 300 miljoen euro.

Net als in Nederland hebben ook de Duitse melkveehouders na 1 april de melkproductie in de liberale Europese zuivelmarkt opgevoerd. Waar Nederland echter in april al nipt boven de melkaanvoer van dezelfde maand in 2014 uitkwam, blijft Duitsland iets achter. In week 18 lag de aanvoer bij de fabrieken nog net iets onder het niveau van dezelfde week in 2014. Maar de Duitse melkveehouders hebben ook de stijgende lijn te pakken.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden