Meerderheid 95 procent

Leden DOC Kaas stemmen massaal voor fusie DMK

21 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De leden van DOC Kaas hebben vanmiddag massaal voor de fusie met DMK gestemd. Een ruime meerderheid van de leden, 95,3 procent, heeft voor het samengaan met het Duitse zuivelconcern gestemd. De opkomst was met 84,6 procent ruim voldoende om de stemming in één keer rechtsgeldig te verklaren.

De uitslag is een enorme steun in de rug van het bestuur en de directie van DOC Kaas, die de afgelopen weken open sollicitaties en oproepen tot samenwerking van andere martkpartijen als A-ware en Hochwald moest zien te pareren. Hieruit komt ook naar voren dat de informatiebijeenkomsten voor DOC-leden en de publieke oproepen van A-ware om de stemming uit te stellen, kennelijk weinig indruk hebben gemaakt op de leden. Van het aantal stemmen bleek uiteindelijk 4,7 procent de fusie met DMK af te wijzen.

95,3

procent

van de stemmen zijn voor de fusie met DMK Group

'We zijn verheugd dat zoveel leden een fusie met DMK ook als de beste mogelijkheid zien om de doelen van DOC Kaas op korte en lange termijn te realiseren: een concurrerende en stabiele
melkprijs, continuïteit en afnamegarantie',  zegt Arjan Schimmel, voorzitter van het bestuur van DOC Kaas, in een verklaring. 'De positieve uitslag betekent dat de leden vertrouwen hebben in het voorgestelde fusieproces met DMK Group, waarbij de nadruk ligt op het versnellen van onze ingezette strategie.'

De fusie is nog niet helemaal rond. Zomoeten de bestuurlijke organen binnen DMK Group instemmen met het fusievoorstel (medio juni) en moeten de mededingingsautoriteiten hun fiat geven. DOC Kaas verwacht het proces eind 2015 is afgerond en de fusie tussen DOC Kaas en DMK Group op 1 januari 2016 een feit is.

Tijdens de afsluiting van de algemene ledenvergadering nodigde Schimmel de leden die tegen het fusievoorstel hebben gestemd uit om in gesprek te gaan met directie en bestuur. 'Ook met deze leden willen we graag verder', zo laat hij in het persbericht weten.

De fusie voorziet erin dat de coöperatie DOC Kaas blijft bestaan en haar naam en identiteit behoudt. Het bedrijf DOC Kaas wordt een dochteronderneming van DMK en behoudt eveneens
zijn eigen naam en identiteit. De coöperatie DOC Kaas krijgt zeggenschap in de gefuseerde
onderneming door een aandeel in DMK Group en wordt met één lid vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van DMK en met twee leden in de algemene vergadering van aandeelhouders.

De leden van DOC Kaas blijven lid van de coöperatie DOC Kaas. De coöperatie levert alle melk aan DMK die hiervoor dezelfde melkprijs uitbetaalt als aan haar eigen leden-veehouders.

Foto: Rakesh de Vries/ twitter

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Joep46 21 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10863848/Leden-DOC-Kaas-stemmen-massaal-voor-fusie-DMK]Leden DOC Kaas stemmen massaal voor fusie DMK[/url]
aLLE CRTICATERS TEN SPIJT ZAL DE KOMENDE JAREN BLIIKEN DAT DE TANDEMDe DOC/DML WE WEL KOMT.GESTAAG MAAR BEDRIJFSZEKER ALS EEN DIESEL.
Joep46 21 Mei 2015
Alle criticasters ten spijt zal de komende jaren wel blijken dat de tandem DOC/DMK gestaag als een diesel vooruitgang zal boeken in een bij tijd en wijle hectische zuivelmarkt.Goed voor elkaar is continu werken aan continuiteit en dat is deze combinatie wel toevertrouwd.
geert 25 Mei 2015
gestaag,maar ze moeten wel heel hard onderhandelen met Aldi en Lidl,want die willen de prijs bepalen voor de kaas
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden