DCA Melk Pro Inside

Spotmarkt melk breekt door 20 euro heen

21 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De spotmarkt voor melk slaagt er over mei toch nog in om door de 20 euro heen te breken. Pinksteren gooit geen roet in het eten bij het herstel op de versmarkt. Uit een analyse van DCA Melk blijkt dat vooral magere melkconcentraat zich snel heeft weten te herpakken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Magere melkconcentraat blijkt de grote winnaar. Deze begon de week op 1.150 euro per ton droge stof af fabriek, maar sluit de week af op een prijs van 1.500 euro per ton droge stof. Een opmerkelijke stijging. Het ziet er meteen ook naar uit dat de markt de bovenkant bereikt heeft, gezien de huidige prijsstelling van magere melkpoeder. 

Ook room houdt vast aan een stijgende trend. Deze komt uit op 3,47 euro per kilo af fabriek. De onderkant van de markt wordt gevonden op 3,40 euro, bij een bovenkant van 3,50. Dit laatste stukje herstel maakt bijna de verliezen van de weken rond Pasen weer goed.

Plussen in de prijzen van room en magere melkconcentraat houden in dat ook de prijs van rauwe melk weer de kans krijgt om te stijgen. Toch slaagt de Nederlandse melk er nog niet in om het verschil met Duitsland goed te maken. In Nederland blijft de spotprijs voor melk, geleverd bij 4,4 procent vet, steken op 22 euro per 100 kg. 

In het noorden van Duitsland weet de rauwe melk een prijs aan te tikken van 24 euro, tegen een prijs van 26 euro voor het noorden. Dit bij 3,7 procent vet per 100 kg melk geleverd. Het zuiden van Duitsland heeft de hogere prijs te danken aan iets meer vraag uit Italiaanse hoek. 

Het klimaat op de markt voor dagverse markt oogt, dankzij de recente stijgingen weer wat vriendelijker. Of dit kan worden vastgehouden hangt voor een groot gedeelte af van de melkaanvoer. 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden