Min van een euro

Arla gaat over juni melkprijs verlagen

22 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Scandinavische Arla maakt bekend na 25 mei de melkprijs te gaan verlagen. Het gaat hierbij om een min van een euro. Door de wisselkoers pakt het voor de Britten iets minder slecht uit. Door de daling wordt de plus van 1,50 euro over april nog niet helemaal weggestreept.  

1

euro 

af van melkprijs Arla 

Arla volgt met de verlaging diverse Duitse fabrieken die al eerder bekend maakten de melkprijs te verlagen. Op het vasteland gaat het daarbij om een min van een euro per 100 kg melk. 

Op het eiland helpt de wisselkoers iets mee. Hierdoor pakt de verlaging voor de Britten iets anders uit en gaat het om een min van 0,84 pence. Door deze daling komt de melkprijs uit op 24,99 pence per liter. 

Arla geeft in een toelichting aan dat de vorige verhoging van de melkprijs het resultaat was van een korte opleving van de markt. 'Maar nu laat de markt voor commodities weer een negatieve trend zien. We proberen er alles aan te doen om de impact van deze negatieve trend tot het minimale te beperken. Helaas konden we markt niet keren. De wereldwijde zuivelmarkt wordt geplaagd door deze invloeden', zegt Ash Amirahmadi, van Arla Engeland. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden