Meer melk die kant op

Consumptiemelk vangnet voor Britse melkprijs

22 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Britten leverden over het eerste kwartaal minder melk af, maar daarvan ging meer weg richting de verse producten. Dairy Co meldt dat dit goed nieuws was voor de markt, doordat prijzen in dit segment duidelijk beter zijn dan de prijzen op de wereldmarkt. 

2,2

procent

meer richting de verse producten

Over het eerste kwartaal van 2015 nam de productie van melk in Engeland in vergelijking met een jaar eerder met 21 miljoen toe. Dit is een van de factoren die meespeelde bij de stijging van het volume aan verwerkt vloeibaar product wat afgezet wordt als versproduct. Daarvan lag de productie 2,2 procent boven het volume van een jaar eerder. 

Daar tegenover staat een productiedaling van 12.000 ton bij melkpoeder, boter en kaas. Door de mindere productie aan fabricaten, tegenover een grotere productie van vloeibaar steeg het marktaandeel van 48 naar 50 procent. 

De grootste daling over het eerste kwartaal van 2015 kwam voor rekening van kaas en boter. Daarvan daalde het geproduceerde volume met 13.800 ton. De productie van melkpoeder is de uitzondering op de regel. Daarvan steeg de productie met 12,4 procent  en dit compenseerde de lagere productie van kaas en boter deels.     

Een groter deel van de Britse melk ging hiermee richting de drinkmelk en dat was een voordeel voor de Britse zuivelsector. Dit komt doordat de markt voor drinkmelk minder blootgesteld wordt aan prijsschommelingen dan de wereldmarkt, die veel impact heeft op de markt voor kaas, boter en melkpoeder. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden