Juni brengt verder weinig goeds

Roomprijs weet zich verder te herpakken

28 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het ziet er naar uit dat juni nog een uitdagende maand gaat worden voor de zuivelmarkt. Op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) wisselde dan ook vrijwel niets van eigenaar. Alleen room zette een goede resultaat weg. Iets beter gaat het na juni.  

3,49

euro

per kilo zet room neer

Room was opnieuw winstpakker op de DAO. Voor levering jui werd een onderprijs neergezet van 3,40 euro per kilo, maar de uiteindelijke prijs komt uit op 3,49 euro per kilo. Daarmee houdt room voor de derde week op rij een stijgende trend vast.

De Poolse melk vond tegen een onderprijs van 24,25 euro geen koper en ook kaas kon tegen een prijs van 2,20 euro per kilo geen kopers verleiden. Zoete boter en wei verging het al niet veel beter. Alle producten werden aangeboden voor levering juni. Het ziet er daardoor naar uit dat juni nog een grote hobbel wordt die de melkmarkt moet gaan nemen.

De enige partij weipoeder veevoer die verkocht werd voor levering juni, juli en augustus liep tegen een prijs van 671 euro per ton. Een plus van 1 euro in vergelijking met de minimumprijs. Het was tevens een van de drie partijen afkomstig uit Nederland. Het overige aanbod werd aangeboden vanuit Tsjechië.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden