Voor prijs rond 25,50 euro

Eerste garantieprijs van Fonterra rap volgetekend

26 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben massaal ingetekend op de garandeerde melkprijs voor juni van 5,25 NZ dollar per kg milk solids. Omgerekend is dit om en nabij de 25,50 euro per 100 kg met bij 4 procent vet en 3,3 procent eiwit. Fonterra biedt haar leden-melkveehouders de mogelijkheid een deel van de productie vast te leggen tegen een gegarandeerde prijs.

443

bedrijven

willen deel van de productie vastleggen

Voor dit zogeheten junicontract konden melkveehouders intekenen op 40 miljoen kg milk solids, omgerekend rond de 548.000 ton. Uiteindelijk hebben 443 melkveebedrijven gereageerd met een totale hoeveelheid van 45,2 miljoen kg milk solids, oftewel rond de 619.000 ton. Overigens is het bedrag van 5,25 NZ dollar per kg milk solids gelijk aan de eerste prognoseprijs die Fonterra heeft afgegeven voor het seizoen 2015/16.

Volgens Miles Hurrell, directeur coöperatiezaken van Fonterra, hebben zowel grote als kleine melkveebedrijven gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een deel van hun inkomen vast te leggen. Hierdoor hebben ze enige financiële zekerheid voor het maken van de begroting en de plannen voor het komend seizoen. Melkveehouders hadden de mogelijkheid om tot 75 procent van hun potentiële melkproductie in te tekenen voor de garantieprijs.

In december doet Fonterra nog een ronde met het garantieprijssysteem voor een totale hoeveelheid van 20 miljoen kg milk solids, oftewel circa 274.000 ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden