Boven vorig jaar in wk26

Aantal runderslachtingen neemt laatste weken toe

30 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het aantal runderslachtingen neemt de laatste weken weer flink toe. Rundveehouders hebben vorige week 9.820 dieren naar de slachterijen gestuurd, ruim 4 procent meer dan in week 26 vorig jaar. De lagere melkprijzen en mogelijk ook het vooruitzicht van de hittegolf hebben melkveehouders doen besluiten meer koeien af te voeren.

7,4

procent

runderen minder geslacht in eerste helft 2015

Normaliter neemt het aantal slachtingen rond de zomer sowieso op, maar het niveau van vorige week was het hoogste in de laatste vijf jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar lag het aantal runderslachtingen beduidend onder het niveau van de laatste jaren. Melkveehouders namen toen een voorschot op het verdwijnen van het melkquotum per 1 april en hielden veel koeien aan. Dit heeft mede geresulteerd in een recordhoge melkproductie over mei.

Het aantal runderslachtingen ligt nog flink achter ten opzichte van vorig jaar. In de eerste 26 weken van dit jaar zijn 228.324 dieren naar de slachterij afgevoerd, 18.341 runderen minder dan in dezelfde periode in 2014. Dit is een daling van 7,4 procent in de eerste helft van dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden