Kaasprijs verder omlaag

Stapje terug voor room op internetveiling

1 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Gemengde signalen levert de veiling van Dairy Auctions Online op. Zo konden melk en room een plusje wegzetten ten opzichte van de lagere minimale verkoopprijs, maar eindigde de prijs van room ondanks dat onder de prijs van de week ervoor. 

3,44

euro

leverde room op 

Opnieuw wisselden er geen grote volumes van eigenaar op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Ondanks het uitblijven van grote volumes laat het volume wat verkocht wordt een stabiel beeld zien. Zo werd er een nieuwe eigenaar gevonden voor room, rauwe melk en weipoeder. 

Rauwe Poolse melk bleef een week eerder onverkocht tegen een prijs van 23,25 euro. Deze week was dat de minimale verkoopprijs en wisselde er 25 ton van de 125 ton tegen een prijs van 24,55 euro van eigenaar. In vergelijking met de Nederlandse spotprijs een nette prijs. 

Room kende een onderprijs van 3,38 euro per kilo, tegen een prijs van 3,50 euro een week eerder. De uiteindelijke verkoopprijs kwam echter uit op 3,44 euro. Tegen deze prijs werd het complete volume verkocht.  

Wei zette iets mindere resultaten weg. Hier blijken kopers alleen bereid om de laagste prijzen te betalen. Die werden deze keer weggezet voor levering juli, augustus en september. Het gaat dan om product voor veevoer. Die leverde een prijs op van gemiddeld 590,50 euro per ton. Prijzen boven de 600 werden niet geaccepteerd. 

Onverkocht bleven kaas (2,10 euro per kilo), zoete boter (2,95 euro per kilo), magere melkpoeder (1.710 euro per ton) en karnemelkpoeder (1.640 euro per ton). Nog steeds kunnen lage prijzen kopers niet over de streep trekken,   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden