Plus voor cheddar en Emmental

Dalingen in kaasprijs tot staan gebracht

2 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst sinds eind april schrijft Gouda in Europa weer groene cijfers. Het gaat om een minimale stijging maar het is al met al toch een plus. Ook cheddar en Emmental boeken weer positieve resultaten. Zelfs de gemiddelde Europese prijs voor magere melkpoeder laat weer een stijging zien.  

2,2

procent

hogere prijs voor Emmental

Emmental slaagt er eind juni in om de grootste stijging weg te zetten. Een plus van 2,2 procent laat de prijs uitkomen op 405,98 euro per 100 kilogram. Door deze stijging worden de verliezen van de twee voorgaande weken goedgemaakt. Ook deze week zet de stijgende trend door. 

Niet alleen de Emmental wordt duurder ook prijzen van Gouda en Cheddar boeken plussen van respectievelijk 0,3 procent en 0,5 procent. Het levert noteringen op van 262,23 euro en 316,73 euro per 100 kg. Het gaat hier om kleine prijsstijgingen. Belangrijker is het dat hiermee de onderkant van de markt bereikt lijkt te zijn. 

Ook magere melkpoeder schrijft weer een plus op van 0,7 procent, waardoor de gemiddelde Europese prijs uitkomt op 182,42 euro per 100 kilogram. Nederland hoort hier bij de landen met een lagere notering en komt niet meer in de top 7 voor. Ook hier is het goed mogelijk dat de onderkant van de markt in zicht is. Een die 37 procent onder de prijs van een jaar eerder uitkomt. 

Rode cijfers schrijven boter (min 3,4 procent), volle melkpoeder (min 0,9 procent), Edam (min 0,9 procent) en wei (min 5,9 procent). Het levert prijzen op van 301,55 euro, 237,32 euro, 249,95 euro en 71,50 euro per 100 kilogram. Anders dan bij magere melkpoeder kan Nederland qua boterprijs beter meekomen. Deze ligt namelijk gelijk aan de Ierse prijs, net iets onder de Belgische prijs en ver onder de Duitse prijs.       

   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

EuropaGouda
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden