Wel dikke plus in productie

Nieuw-Zeelandse aanvoer melk kukelt winterdip in

6 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland kukelt in mei traditioneel de winterdip in. Vanaf april duikt de melkproductie van de kiwi's traditioneel de diepte in, om in de maanden juni en juli uit te komen op een absoluut dieptepunt. Wel valt de melkproductie, dat nog maar 60 procent is van de aanvoer in april, flink hoger uit dan in mei vorig jaar.

10,7

procent

valt melkaanvoer in Nieuw-Zeeland hoger uit in mei

Dit blijkt uit de cijfers van Dairy Companies Association of New Zealand (DCANZ). De melkproductie in Nieuw-Zeeland over mei komt uit op 796.000 ton en dat is 10,7 procent meer dan vorig jaar. Toen kwam nog 719.000 ton melk de fabrieken binnen. Een record is deze aanvoer trouwens niet, want in bijvoorbeeld 2012 kwam de melkproductie in mei uit op 802.000 ton. De melkveehouders hebben de productie waarschijnlijk nog een beetje hoger weten te houden om nog wat cash flow binnen te krijgen.

Ook in Nieuw-Zeeland is de melkprijs bijzonder laag, waardoor er al berichten zijn dat veel melkveehouders krap bij kas zitten. In de winter down under worden de koeien grotendeels droog gezet en loopt de melkproductie terug tot minder dan 10 procent dan de aanvoer in het hoogseizoen. Zo kwam de melkproductie vorig jaar in juni en juli uit op respectievelijk 136.000  en 195.000 ton. In het hoogseizoen in oktober is dat alweer 3,9 miljoen ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden