DTO verlengt inschrijftermijn

Langer denken over vaste melkprijs van 29,50 euro

14 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Dairy Trading Online (DTO) heeft de inschrijftermijn voor het nieuwe Melkprijs Garantiecertificaat met een week verlengd tot 29 juli. Dit geeft melkveehouders in Nederland en Duitsland meer bedenktijd voor de aanschaf van een certificaat. Met een certificaat van 50.000 kg melk zijn zij verzekerd van een vaste melkprijs van 29,50 euro voor de duur van tien maanden.

10

maanden

is looptijd van het nieuwe Melkprijs Garantiecertificaat

Het certificaat loopt vanaf 1 augustus van dit jaar tot en met 31 mei 2016. Voor melkveehouders is een vaste melkprijs voor deze periode een uitdagend besluit, zei Trienke Elshof, manager van DTO, twee weken terug al bij het openstellen van het certificaat. Zo bedraagt de garantieprijs van FrieslandCampina over juli precies 30 euro per 100 kg. Weliswaar staan de noteringen op de zuivelmarkt nog steeds onder druk, maar het is moeilijk in te schatten hoe de melkprijs de komende tien maanden beweegt.

Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Dit is de prijs zonder seizoensheffingen en toeslagen. Deze wordt aan het einde van elke maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen.

Gedurende de looptijd van het certificaat blijven melkveehouders gewoon melk leveren aan de huidige afnemer, en ontvangen ze de melkprijs die de afnemer betaalt, maar krijgen zij daarnaast ook nog een bedrag uitgekeerd wanneer de garantieprijs van FrieslandCampina onder de 29,50 euro per 100 kg terecht komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden