Minder melk dan in 2014

Duitse melkproductie blijft in kruipversnelling

28 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Duitsland blijft in een kruipversnelling. Hoewel de cijfers uit de Europese Unie eerder nog uitgingen van een stevige groei, laten cijfers van het Duitse ministerie van Landbouw in mei en juni een zeer bescheiden toename van de melkproductie zien. Over de eerste helft van het jaar loopt de melkaanvoer in Duitsland zelfs 0,9 procent achter ten opzichte van de eerste helft van 2014.

0,9

procent

loopt Duitsland achter in melkaanvoer

De melkaanvoer in Duitsland in juni komt uit op iets meer dan 2,7 miljoen ton, een plus van 0,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In mei viel ook al een kleine groei te noteren: van 0,2 procent tot iets meer dan 2,8 miljoen ton in vergelijking met mei 2014. Het zijn de eerste twee maanden van dit jaar dat de melkproductie in Duitsland groeit.

Van januari tot en met april lag de productie duidelijk lager dan in dezelfde periode van het vorige jaar, in febuari en maart nam deze zelfs met twee procent af. Daardoor heeft Duitsland in het eerste half jaar van dit jaar in totaal ruim 15,8 miljoen ton melk geproduceerd, 0,9 procent minder dan vorig jaar.

Opvallend genoeg zit de afname in West-Duitsland, dat verantwoordelijk is voor bijna driekwart van de Duitse melkplas. Daar daalt de melkproductie met 1,9 procent tot ruim 12,36 miljoen ton. In Oost-Duitsland daarentegen neem de melkaanvoer relatief flink toe: met 2,8 procent tot bijna 3,47 miljoen ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden