Ook stapje terug voor room

Kaas verkocht tegen dramatisch lage prijs

29 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Gouda kaas wisselde voor het eerst in weken weer van eigenaar op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Toch is het geen reden voor vreugde, want de verkoop vond plaats tegen een prijs ver onder de 2 euro. Ook room moest een stapje terug zetten.  

1,86

euro

per kilo Gouda kaas

De verkoop van kaas verloopt op zijn zachtst gezegd stroef. Blijkbaar was dat voor een aanbieder op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) reden om kaas aan te bieden zonder een onderprijs. Het maakt dat elke bod aangenomen wordt en het leverde een prijs op van 1,86 euro per kilo. Ruim onder de 2 euro die op de markt genoemd wordt.   

Een stabielere factor op de veiling blijkt room. Die zette een prijs weg van 3,10 euro. Dit was meteen ook de onderprijs van room. Het betekent dat de prijs ten opzichte van de week ervoor met 18 cent gedaald is.

De DAO kleurt deze week voor het eerst niet compleet rood. Plussen konden namelijk gehaald worden bij wei. Zo leverde wei voor levering augustus, september en oktober een gemiddelde prijs op van 543,5 euro per ton, een plus van 0,8 procent. Wei voor levering oktober, november en december tikt af op 558 euro per ton, een stijging van 1,2 procent.  

Onverkocht bleef zoete boter. Een minimale prijs van 2,73 euro per kilo kon kopers niet overtuigen. 

Zo kan de laatste veiling van juli voor gemengde gevoelens zorgen onder deelnemers op de markt. In het meest gunstige scenario kan het dat de kaas die verkocht werd te oud werd en verkopers deze kwijt wilden om ruimte te maken voor hogere prijzen. Het andere scenario is dat de markt nog niet de onderkant van de prijs bereikt is. De volgende veiling gaat uitwijzen of hier om een nieuwe trend gaat of om een eenmalige actie.  

  

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tinus 29 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10864974/Kaas-verkocht-tegen-dramatisch-lage-prijs-]Kaas verkocht tegen dramatisch lage prijs[/url]
het wordt met de dag leuker..wat doet de boerenkaas?
tinus nog een keer 29 Juli 2015
altijd positief blijven ,moeders is goedkoper uit met de boodschappen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden