Kwaliteit veilig stellen

Samenwerking tussen Agrifirm en Fonterra

30 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Zuivelproducent Fonterra heeft de handen ineen geslagen met een onderdeel van het Nederlandse Agrifirm. Deze gaat zich in het vervolg bezighouden met de kwaliteit van de grondstoffen die in Heerenveen geproduceerd gaan worden.   

NutriControl, onderdeel van de Agrifirm Group, gaat zich bezighouden met de kwaliteit van de producten die Fonterra in Heerenveen gaat produceren. Hiervoor tekenden de bedrijven donderdag een meerjarig contract.

Kwaliteit was in het verleden onderwerp van discussie bij Fonterra 

In het verleden was kwaliteit bij Fonterra nog weleens een onderwerp van discussie. Zo was er de DCD-affaire en volgde er in 2013 een terugroepactie vanwege vervuilde wei, bestemd voor babyvoeding. Sinds die tijd tijd staat kwaliteit prominent bij Fonterra op de agenda. Te meer doordat de concurrentie bij de afzet van babyvoeding in China steeds meer toeneemt. 

Nu krijgt NutriControl de taak om deze rol in Nederland in te vullen. Het houdt in dat het bedrijf verantwoordelijk worden voor de kwaliteit van wei proteïne concentraat (WPC), wei proteïne isolaat (WPI) en lactose. De controle bestaat uit analysewerkzaamheden op het gebied van grondstoffen, procesmonsters en eindproducten.  

Hans Berghorst, directeur Europa bij Fonterra, laat in een geschreven toelichting weten dat ze hopen dat NutriControl door de ruime kennis en ervaring in de zuivelindustrie Fonterra kan adviseren bij analysemethodes. Voor Agrifirm is het een gouden kans om verder te groeien op de markt voor zuivel en zuivelproducten.     

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden