Bijna twee procent minder

Runderslachtingen fractie lager de laatste weken

5 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De aantal runderen dat in Nederland is geslacht, ligt de laatste vijf weken een fractie lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Van week 27 tot en met 31 zijn 40.760 runderen afgevoerd naar de slachterij, dit zijn 818 dieren oftewel bijna 2 procent minder dan vorig jaar. Dit valt op te maken uit de cijfers die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft bijgewerkt.

6,6

procent

minder runderen zijn tot dusver geslacht dit jaar

De slachtcijfers van runderen krijgen de laatste tijd extra aandacht, omdat zij een indicatie geven van de opbouw van de Nederlandse melkveestapel. Als melkveehouders minder melkkoeien afvoeren en in productie houden, staat dit garant voor een hogere melkaanvoer. Dat viel de laatste twee maanden ook goed te zien in de cijfers van de Nederlande melkproductie, met een plus van bijna 10 procent in juni.

Uit het verloop van het aanbod bij de slachterijen dit jaar valt goed te zien dat het aantal runderslachtingen beduidend lager lag in de aanloop naar het einde van het melkquotum op 1 april en een korte periode daarna. In totaal zijn er dit jaar tot en met week 31 welgeteld 269.084 runderen afgevoerd, 19.159 dieren minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is een daling van 6,6 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden