Room weer stapje terug

Kaasprijs stabiel op zeer laag niveau

5 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een zeer lage kaasprijs blijft in de eerste week van augustus aan zet. Deze keer kende de kaasprijs wel een minimale inzetprijs, maar dat is geen reden voor vreugde. Room doet weer een stapje terug, maar voor rauwe melk blijkt weer interesse. Dairy Auctions Online laat nog geen stijgende trend zien.

1,85

euro

levert Gouda kaas op 

De laatste week van juli namen verkopers het risico om kaas aan te bieden zonder een onderprijs. Het leverde een schamele 1,86 euro per kilo op voor kaas. Het was geen eenmalige actie, want ook in de eerste week van augustus wordt kaas aangeboden tegen een minimale prijs van 1,85 euro, het leverde uiteindelijk een verkoopprijs op van 1,89 euro per kilo. 

Onverkocht bleven zoete boter (2,65 euro), karnemelkpoeder (1.450 euro) en magere melkpoeder (1.715 euro). Weipoeder wisselde van eigenaar, maar ruimte voor prijsverhogingen was er niet. Zo ging er 300 ton weg tegen een prijs van 555 euro per ton voor levering oktober tot en met maart 2016. De partijen voor dit jaar leverden respectievelijk 526 en 545 euro per ton op.  

Deze veiling behoorde ook rauwe melk weer tot het aanbod. Voor 150 ton Poolse melk betaalden kopers 24,35 euro, een plus van 10 cent in vergelijking met de minimumprijs. Ook voor room werd een premie betaald ten opzichte van de onderprijs. Daarvoor lapten kopers 3,07 euro per kilo, een min van 3 cent in vergelijking met een een week eerder. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden