Tegendraadse beweging

Britse melkaanvoer duikt in juli onder niveau 2014

31 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk hebben in juli minder melk afgeleverd dan in dezelfde maand van 2014. Het is voor het eerst sinds het einde van het melkquotum dat de Britten minder melk afleveren in vergelijking met het jaar ervoor. Tot nog toe werden er stevige stijgingen gerealiseerd. 

1,1

procent

daalt aanvoer melk in juli ten opzichte van 2014

De Britse melkaanvoer komt in juli uit op ruim 1,21 miljoen ton. Dit is 1,1 procent minder dan in dezelfde maand in 2014. Een fors verschil met de maand juni. De melkaanvoer kwam in deze maand uit op bijna 1,29 miljoen ton en dat was een stijging van bijna 3,9 procent ten opzichte van mei 2014. Hiermee schiet de melkaanvoer in het Verenigde Koninkrijk strakker dan normaal naar beneden sinds de traditionele productiepiek in mei.

Anders dan in bijvoorbeeld Nederland ziet het er naar uit dat de Britse melkveehouders op de stevig gedaalde melkprijs anticiperen. Zij doen dit door minder aanvullende voeders te geven. Zo zag ForFarmers in de eerste helft van het jaar de vraag naar brijvoer, enkelvoudige grondstoffen en ruwvoer dalen in Groot-Brittannië. Volgens het concern komt dit doordat melkveehouders hier minder in hebben geïnvesteerd.

Vanaf april, uitgaande van de oude melkquotumseizoenen, komt de melkproductie tot en met juli uit op ruim 5,14 miljoen ton. Dit is 1,3 procent meer dan in dezelfde periode in de eerste vier maanden van het laatste quotumjaar 2014/15.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden