Poolse melk tikje duurder

Room ziet geen kans om verder te stijgen

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een iets lagere roomprijs was de uitkomst van de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Beter presteerde de Poolse melk. Hoewel niet het complete volume van eigenaar wisselde leverde de melk wel weer meer dan 26 euro op. 

3,39

euro

per kilo levert room op

Het einde van de zomervakantie was het startschot voor een prijsstijging op de melkmarkt. Deze week komt daar weer verandering in voor room. De onderprijs van room lag met 3,35 euro deze week weer wat lager, maar het leverde met 3,39 euro per kilo ook een lagere eindprijs op. Een week eerder kon room nog een prijs realiseren van 3,42 euro. 

Duidelijk betere resultaten kon melk behalen. Voor de Poolse melk werd een onderprijs van 26,25 euro neergezet, tegen een 25,50 euro in de laatste week van augustus. Toch kon er nog een premie behaald worden, waardoor de uiteindelijke prijs uitkomt op 26,99 euro. Tegen deze prijs kon niet het complete volume verkocht worden. Slechts 25 van de totale 150 werd verkocht.

Onverkocht bleven magere melkpoeder (1.710 euro), zure boter (2,76 euro) en kaas (2,04 euro). Opnieuw werd er voor kaas ingezet op een hogere prijs, maar bleef een reactie uit de markt achterwege. Dat er toch een steeds hogere prijs voor kaas wordt neergezet geeft wel hoop op hogere prijzen. 

Voor wei levering september en oktober rolde een prijs van 520 euro per ton uit de bus. Ook kon er een partij verkocht worden tegen 527 euro per ton en leverde een partij van 100 ton voor levering september, oktober, november en december een prijs op van 560 euro per ton. Ook hier blijkt opnieuw dat kopers nog niet bereid zijn hogere prijzen neer te tellen. Alleen de partijen tegen de laagste prijs konden een koper verleiden.       

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden