Schiet omhoog in juli

Australische melkaanvoer maakt vliegende start

4 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De melkaanvoer in Australië is in juli, de eerste maand van het nieuwe melkseizoen down under, uitgekomen op een record hoog niveau. De melkproductie komt uit op 695.500 ton, 5,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is de hoogste melkaanvoer in sowieso de laatste tien jaar.

5,4

procent

stijgt melkaanvoer Australië in juli

Dit blijkt uit de aanvoergegevens die zijn verzameld door de melkverwerkers in Australië. Hiermee maakt de melkproductie in Oceanië een vliegende start, want ook in Nieuw-Zeeland steeg de melkproductie relatief fors: met 13,8 procent. Daarbij vormen de maanden juni en juli wel het dieptepunt in de melkproductie vanwege de winter, die veel melkveehouders benutten om de koeien droog te zijn. Vanaf augustus loopt de melkproductie dan weer fors op tot een piek in oktober.

In de regio Victoria, dat verreweg het grootste deel van de melkproductie in Australië voor haar rekening neemt, komt de melkaanvoer in juli uit op 497.500 ton, een plus van 6,2 procent ten opzichte van juli 2014. Ook in kleine productiegebieden als New South Wales en West-, en Zuid-Australië groeide de melkproductie. Enkel Queensland is een dissonant. In dit gebied daalde de melkaanvoer in juli met 2 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Nieuws Melk

Schrikkelmelk stuwt Amerikaanse aanvoer

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws Melk

Fors meer melk in Australië, krimp in Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden