Houd stijgende lijn vast

Verenigde Staten schroeft productie kaas op

5 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De kaasmakers in de Verenigde Staten hebben de productie in augustus van dit jaar verder opgeschroefd. De Amerikaanse kaasproductie komt in augustus uit op bijna 442.000 ton, 3,5 procent meer dan in dezelfde maand in 2014. De kaasproductie in de Verenigde Staten steeg in juli al met 3,4 procent in vergelijking met juli vorig jaar.

3,5

miljoen

ton kaas is tot september gemaakt in de VS

Dit blijkt het meest recente overzicht van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De toename zit hem vooral in de productie van Amerikaanse kazen en cheddar. De productie van de Amerikaanse kazen nam in augustus toe met 3,5 procent tot 153.667 ton in vergelijking met augustus 2014. Van cheddar is in augustus 3,1 procent meer gemaakt, wat goed is voor een productie van 123.953 ton. In de eerste acht maanden van dit jaar is in de Verenigde Staten ruim 3,5 miljoen ton kaas gemaakt. Dit is 2,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2014.

Anders dan bij de kazen, daalt de boterproductie in de VS. In augustus is 58.353 ton boter gemaakt, 1,2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden