DCA Trendrapport Melk&Voer

Melkprijs begint zich geleidelijk te herpakken

12 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

September maakte duidelijk dat het laagste punt in de melkprijs voor 2015 is bereikt. Het herstel kan beginnen en wordt door FrieslandCampina begin oktober vertaald in een hogere melkprijs. Toch is er meer nodig om de financiële balans op veel melkveebedrijven weer recht te trekken, zo valt te lezen in het nieuwe DCA Trendrapport.

Alleen Nieuw-Zeeland brengt de tongen in beweging

Het is één van de redenen dat Nederlandse melkveehouders grote plussen in de melkaanvoer blijven neerzetten. In Nederland omringende landen heeft het weer een grotere impact gehad op de melkplas dan de prijs. Iets wat direct duidelijk werd toen weersomstandigheden weer zodanig werden dat de melkproductie kon aantrekken. Zowel Duitsland als Frankrijk halen begin oktober daardoor plussen in de aanvoer ten opzichte van 2014.  

Niet alleen in Europa blijft de melk komen ook in de VS weten melkveehouders nog steeds plussen weg te zetten. Alleen Nieuw-Zeeland brengt de tongen in beweging. Dit is dan ook het land wat in september bewijst het herstel van de melkprijs aan te jagen.

De eerste stappen zijn gezet om de melkprijs te verhogen, maar de komende maanden wordt het spannend hoeveel ruimte de melkprijs gaat krijgen. Tot nog toe blijven de berichten over stoppers door financiële problemen in Nederland beperkt, maar hoe langer de lagere prijzen aanhouden hoe groter de problemen in de sector gaan worden.

Deze ontwikkelingen en trends worden omschreven in het Trendrapport DCA Melk & Voer Pro over augustus 2015, getiteld 'Melkprijs begint zich te herpakken'. Iedere maand ontvangen abonnees van DCA Melk & Voer Pro een overzicht van de prijzen op de voor de melkveehouders relevante markten, voorzien van een korte analyse. Van de melkprijzen, de noteringen van tarwe, maïs en soja, tot en met prijzen voor meststoffen en de stand van de rente.

Klik hier om een abonnement te nemen en om het trendrapport van augustus 2015 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden