Roomprijs stabiel

Kaasmarkt ziet eindelijk kans om uit te breken

13 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst in weken slaagt kaas er in om op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) weer winst te boeken. Ook rauwe melk wisselde van eigenaar, bij een stabiele roomprijs. Wei moet gedurende deze veiling een stapje terug doen. 

2,42

euro

per kilo noteert Gouda

Een kaasprijs van 2,50 euro werd door de markt in week 41 niet geaccepteerd, maar in week 42 hangt die vlag heel anders. Een onderprijs van 2,29 euro per kilo leverde zoveel belangstelling op dat de prijs kon oplopen naar 2,42 euro per kilo voor Gouda. Het is heel lang geleden dat een dergelijke prijs gehaald werd.

Bleek op de Anuga, de grootse voedingsbeurs van Europa, dat er toch niet zoveel kaas in de opslagen te vinden is als eerder werd aangenomen. Hebben kopers toch wat te weinig voorraad of was er een speler die op korte termijn dringend op zoek was naar product? Wat de onderliggende reden ook is het is een opsteker voor de markt.    

De roomprijs blijft staan op een prijs van 3,60 euro per kilo. Een stabiele prijs, maar tegen deze prijs kon niet het complete volume verkocht worden. Van de 30 ton, werd maar 20 ton verkocht. 

Beter ging het in de verse Poolse melk. Deze werd een week eerder niet aangeboden, maar levert nu prijzen op van 28,56 euro en 28,51 euro. De hoogste prijs werd voor een volume van 75 ton gehaald en de overige 50 ton noteerde een iets lagere prijs. 

Iets minder positief zijn de resultaten bij wei. Schoot de prijs in week 40 door de 600 euro heen, dit lukt deze week niet meer. Levering oktober, november en december komen uit op prijzen van 589 en 592 euro per ton. De onderprijs van 615 euro voor levering tot en met maart kon kopers niet verleiden. 

Onverkocht bleven boter (2,85 euro), karnemelkpoeder (1.548 euro), magere melkpoeder (1.774 euro) en volle melkpoeder (2.506 euro). 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden