Ook weg als voorzitter MIV

Hochwald topman Engel neemt afscheid

13 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Per direct legt Karl-Heinz Engel zijn functie bij de Duitse Hochwald Groep neer. Een reden voor zijn plotselinge vertrek wordt niet genoemd. Het betekent ook dat Engel stopt als voorzitter van de Milchindustrieverbandes (MIV). Halverwege 2015 probeerde Hochwald nog de banden met het Nederlandse DOC Kaas aan te halen. 

Per direct stopt Engel met zijn functie als topman van de Hochwald Groep en legt zijn functie als voorzitter van Hochwald Milch neer. Aan Top Agrar laat het bedrijf weten Engel te bedanken voor zijn  geleverde diensten. Ook wensen ze hem nog een goede toekomst toe. 

Melkprijs boven het landelijk gemiddelde

Tot er een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden houdt het bedrijf vast aan de strategie 2020. Deze voorziet onder meer in de ontsluiting van meer afzetgebieden. 'Het bedrijf is klaar voor de toekomst. Iets wat gesteund wordt door een melkprijs die boven het landelijk gemiddelde ligt. Het maakt tevens een verdere zelfstandige ontwikkeling van Hochwald mogelijk.'

In Nederland werkt het bedrijf met DOC Kaas samen en werd rond mei 2015 geprobeerd om die samenwerking uit te breiden. Dat ging uiteindelijk niet door. DOC besloot niet intensiever met Hochwald samen te gaan werken maar te kiezen voor een fusie met DMK. Dat plan ligt nog ter beoordeling bij de Europese mededingingsautoritiet. 

Als gevolg van zijn terugtreden bij Hochwald kan Engel ook geen voorzitter meer blijven van de belangenbehartiger van de Duitse zuivelindustrie (MIV). Tijdens de jaarvergadering wordt duidelijk wie Engel gaat opvolgen.   

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Hochwaldengel
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden