Steun in de rug

China steekt grof geld in babyvoeding

23 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Chinese producenten van melkpoeder, inclusief Yili, Feihe International, Heilongjiang Wondersun Dairy,  Treasure of Plateau en het Chinese Mengniu Dairy staan aan de vooravond van de ontvangst van 4,90 miljard dollar in een fonds om de sector te ondersteunen, zo meldt Reuters.

Autoriteiten maakten rond de zomer bekend de binnenlandse melksector meer te willen gaan concentreren. Het aantal bedrijven moet over de komende 50 jaar teruggebracht worden van 200 tot 50. Dit om de bedrijven weerbaarder te maken tegen internationale concurrenten. Deze domineren nu de lucratieve markt voor babyvoeding. 

Om dit voor elkaar te krijgen ontvangen lokale melkpoederproducenten steun van de regering in de vorm van een subsidie, geld van de Chinese ontwikkelingsbank en een gunstiger belastingbeleid. In totaal wordt er 30 miljard yuan uitgetrokken, wat overeenkomt met 4,90 miljard dollar.

Melkpoeder is na 2008 een gevoelig onderwerp geworden in China. Sindsdien heeft de populariteit van buitenlandse melkpoeder een vlucht genomen. Pas zeer recent kwam hier een einde aan toen China tijdelijke sommige producten uit Nieuw-Zeeland bande vanwege de verdenking op vervuiling. Na onderzoek van de prijszetting van babyvoeding deelde het land ook nog een record hoge boetes uit.

Uit gegevens van Euromonitor blijkt dat  Yili en Wondersun de twee leidende Chinese melkpoederbedrijven over 2012 waren. Feihe en Mengniu staan in de top 10.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden