Graadmeter van de markt

DCA spotprijs melk in melkmarktobservatorium

17 April 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Europese Commissie lanceerde woensdag het melkmarktobservatorium. Wat er precies gemeld ging worden was toen nog onduidelijk, maar donderdag blijkt dat onder meer de spotprijs voor melk, geproduceerd door DCA, gepubliceerd op Boerenbusiness gebruikt gaat worden.

Naast Nederland kent ook Italië een spotprijs. Hoewel de Italianen gebruik maken van diverse noteringen die onderscheid maken tussen geïmporteerde melk en de eigen markt heeft de EU besloten gebruik van een prijs te gaan maken. In Nederland wordt eveneens een spotprijs samengesteld door DCA, welke gepubliceerd wordt op Boerenbusiness. Dat is de tweede prijs die Europa gaat gebruiken.

Met name in Italië, die te maken heeft met een tekort aan melk, ligt de spotprijs veelal boven het Europees gemiddelde. De Nederlandse spotprijs volgt vaak de Italiaanse prijs op een lager niveau. Ook dit kan weer herleid worden naar de melkproductie. Nederland bevindt zich nu eenmaal in een regio waar goed gemolken kan worden. Meer melk in Nederland betekent veelal meer melk in Duitsland, België en Frankrijk en dus meer druk op prijzen dan in bijvoorbeeld Italië.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Spotmarkt
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
nak 17 April 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10848709/DCA-spotprijs-melk-in-melkmarktobservatorium]DCA spotprijs melk in melkmarktobservatorium[/url]
eng
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden