Achterstand neemt iets af

Melkproductie Australië krabbelt langzaam op

23 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vanaf november druppelen er steeds meer tekenen binnen die wijzen op herstel van de Australische melkaanvoer. In maart wordt dat herstel extra duidelijk middels de aanvoercijfers. Voor het eerst dit seizoen wordt een plus gehaald van 3,8 procent, zo meldt Dairy Australia.

Over maart leverden de Australische melkveehouders 642.400 ton melk af. Een plus van 3,8 procent in vergelijking met een seizoen eerder. Opnieuw slaagt een regio in Australië er in om de melkaanvoer op te tillen tot boven het niveau van het seizoen ervoor. Daarmee komt de teller op drie terecht. Zowel Victoria (plus 5,3 procent), West Australië ()plus 0,8 procent) als Tasmanië (plus 16,6 procent) leveren meer melk in vergelijking met het voorgaande seizoen. 

Victoria blijft met een melkproductie van 396.400 ton melk verreweg de belangrijkste melk producerende regio en vertegenwoordigt een aandeel van 61,7 procent. Heel ver daaronder komt Nieuw-Zuid-Wales met een melkaanvoer van 81.200 ton melk. Goed voor een aandeel van 12,6 procent. Hier ligt de productie echter nog wel 4,1 procent onder die van het jaar ervoor. 

De totale melkaanvoer komt van juli tot en met maart uit op 7,27 miljoen ton. Een min van 1,4 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Langzaam maar zeker begint de melkproductie iets in te lopen op vorig jaar en wordt het gat tussen de aanvoer van 2012/13 en die van 2013/14 steeds iets kleiner.       

melkaanvoer_aus.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden