Tot 2017 ruimere mestnormen

Brussel akkoord met weer drie jaar derogatie

23 April 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Woensdag werd in Brussel duidelijk dat Nederland opnieuw voor drie jaar derogatie in de wacht heeft weten te slepen. Tot en met 2017 vindt er dan ook een verruiming van de mestnormen plaats. Daarna moet er opnieuw derogatie aangevraagd worden.

"Derogatie zojuist in Brussel door lidstaten geaccepteerd, na hard werken en onderhandelen. Belangrijk besluit voor Nederland en toekomst sector." Dit twitterde staatssecretaris Sharon Dijksma woensdag na de stemming in het nitraatcomité in Brussel.

De stemming in het comité was de laatste hindernis die Nederland moest nemen om in aanmerking te komen voor derogatie. Anders de Europese Commissie zegt het comité alleen ja of nee en gaan ze niet inhoudelijk in op het beleid. Hierbij wist Nederland, net zoals Ierland eerder, een ja in de wacht te slepen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Coby 24 April 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10848992/Brussel-akkoord-met-weer-vier-jaar-derogatie]Brussel akkoord met weer vier jaar derogatie[/url]
goed geregeld ! Met heel veel dank aan LTO, de Heer A.J. Maat en de brusselse LTO-lobbyist Luc Groot !
Stukkie vakwerk LTO !!
Jan 24 April 2014
En weer worden de koeienboeren geholpen over de rug van
de varkens en pluimveehouders. Met dank aan Dijksma.
LAEO 27 April 2014
en maar door blijven dramen daar in brussel over de nitraatrichtlijn die niks nutten bepalen wat er in nederland moet gebeuren met dank aan l.t.o en die andere mee loopers LANDBOUWERS van nederland word eens een keer wakker en stem in MEI op de PVV en laat ze in BRUSSEL eens een poepje ruiken het moet een keer afgelopen zijn met dat GEZEIK ik bedoel MAAR??
boer met de pet 15 Mei 2014
hoezo verruiming ,heb het nog nergens kunnen lezen,integendeel ,de boer wordt voor de gek gehouden,mag juist minder mest op het land brengen !
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden