Voor internationale expansie

FrieslandCampina krijgt 1,5 miljard euro krediet

24 April 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

FrieslandCampina heeft met een consortium van twintig banken een zogeheten nieuwe revolving credit facility van 1,5 miljard euro afgesloten. Het zuivelconcern wil het krediet deels toepassen om de internationale expansie te bekostigen. De banken stonden te springen om deze kredietfaciliteit met het coöperatief zuivelconcern aan te gaan, want volgens FrieslandCampina was er sprake van overtekening. Onder de twintig banken zitten zes nieuwkomers.

De gecommitteerde kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee maal 364 dagen, en komt in de plaats van de huidige revolving credit facility van 1 miljard euro, die in augustus 2015 was aflopen. ‘De onderneming heeft nu een aanzienlijk groter bedrag ter beschikking, tegen gunstiger voorwaarden’, schrijft FrieslandCampina in een verklaring.

Een revolving credit facility is een  financieringsvorm op middellange termijn met een variabele rente die gekoppeld is aan de geldmarktrente. Naast de rente is ook het gebruik van de faciliteit variabel. FrieslandCampina kan dus kiezen op welke momenten zij gebruik wilt maken van het krediet.

‘We hebben deze herfinanciering aangegrepen als mogelijkheid om onze bankengroep in overeenstemming te brengen met onze groeiende geografische aanwezigheid’, zegt Kees Gielen, de financiële topman van FrieslandCampina in een verklaring. ‘Met deze nieuwe kredietfaciliteit en bankengroep wordt een stevig fundament gelegd voor de verdere implementatie van onze strategie route2020’

De deelnemende banken zijn BNP Paribas, ING Bank, ABN Amro, BTMU, Citibank, HSBC, KBC Bank, Lloyds, Rabobank, RBS, UniCredit, ANZ, Barclays, BayernLB, ICBC, Intesa Sanpaolo, JPMorgan, Mizuho, SMBC en United Overseas Bank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
bert van zeelst 25 April 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10849127/FrieslandCampina-krijgt-1-5-miljard-euro-krediet]FrieslandCampina krijgt 1 5 miljard euro krediet[/url]
als het maar niet de zelfde kant opgaat als bij vion! Heren pas op je tellen en spring niet verder als je stok lang is!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden