VS voert fors meer kaas uit

EU en Nieuw-Zeeland exporteren minder kaas

28 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Door een Russische blokkade is de kaasexport van de Europese Unie sterk gedaald. Nieuw-Zeeland heeft niet van de daling weten te profiteren, maar de Verenigde Staten wel, zo meldt DairyCo.

De 28 lidstaten van de Europese Unie hebben in de eerste vijf maanden van 2014 ongeveer vijf procent minder kaas geëxporteerd dan in dezelfde periode in 2013. De voornaamste reden voor de daling, is een lagere export naar Rusland. In de periode van januari tot en met mei voerde Rusland bijna 12.000 ton, of 11 procent, minder kaas vanuit de EU in dan in 2013.

Naast de EU, voerde ook Nieuw-Zeeland minder kaas uit. In de eerste vijf maanden verscheepte het land ongeveer negen procent minder dan in dezelfde periode in 2013.

De Verenigde Staten profiteerden van de lagere kaasexport van de EU en Nieuw-Zeeland. De VS verscheepte in de eerste vijf maanden van 2014 ongeveer 34 procent, of 42.000 ton, meer kaas dan in de eerste vijf maanden van 2013.

Hoewel Mexico en Zuid-Korea de voornaamste afnemers zijn, heeft ook het Verenigd Koninkrijk meer Amerikaanse kaas ingevoerd. Zo nam het VK 3.000 ton cheddar af. In de eerste vijf maanden van 2013 was het volume verwaarloosbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Guillaume DOHMEN 28 Juli 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10855111/EU-en-Nieuw-Zeeland-exporteren-minder-kaas]EU en Nieuw Zeeland exporteren minder kaas[/url]
ALS de handel met Rusland afneemt omdat er sancties tegen Rusland worded ingevoerd zal dat Nederland veel geld kosten.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden