Minder transacties

Grote volumes melk betrokken bij lease

1 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De maand juli werd wat betreft de handel in leasemelk als rustig omschreven. Het aantal transacties ondersteunt die bewering, maar desondanks wisselde er meer melk in vergelijking met een jaar terug van eigenaar, zo blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Over juli vonden er 183 overdrachten van leasemelk plaats. Een min van 38,8 procent in vergelijking met een jaar eerder. Toch is het aan het volume niet af te lezen dat er minder transacties plaatsvonden. Dat steeg met 5,26 procent van 13.111 ton over juli 2013 naar 13.801 ton in juli 2014. De hogere resultaten volgen op een groter verhandeld volume. Zo wisselde er een jaar geleden per contract gemiddeld 44 ton van eigenaar, maar is dat dit jaar toegenomen naar 75 ton.

Het totale aantal transacties komt van april tot en met juli uit op 640. Een min van 33 contracten wanneer gekeken wordt naar de resultaten van 2013. Doordat het gemiddelde verhandelde volume ook bij het totaal hoger uitvalt is het volume wat van eigenaar wisselde wel met 21,2 procent toegenomen tot 38.732 ton.

Flauwer is de stemming bij de overdrachten van koopmelk zonder grond. Over juli werden er opnieuw 98 transacties gemeld, waarbij 8.988 ton melk van eigenaar wisselde. Het aantal transacties laat meer dan een halvering zien ten opzichte van een jaar eerder, maar het verhandelde volume daalde maar met een derde. Ook hier steeg het gemiddelde verhandelde volume per contract. Was dat een jaar eerder nog 56 ton, nu komt deze uit op 92 ton. Het was onvoldoende om het duidelijk lagere aantal transacties te compenseren.

Het totale aantal transacties van koopmelk zonder grond komt van januari tot en met juli uit op 466. Ruim 55 procent minder dan een jaar terug. Het verhandelde volume daalt met 43,47 procent tot 36.373 ton.

Geen activiteit was er te bespeuren bij de handel in koopmelk met grond. Daar gebeurt al twee maanden niets in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Leo Koers 4 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10855489/Grote-volumes-melk-betrokken-bij-lease]Grote volumes melk betrokken bij lease[/url]
Goede morgen,

De cijfers komen vanaf 1 augustus niet meer vanaf Productschap Zuivel maar vanaf Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden