Plus ruim 7 procent

Melkproductie Polen blijft zeer hoog

29 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Poolse melkaanvoer houdt stand op het hoge niveau wat vanaf november ingezet is. Over juli wordt dan ook weer een indrukwekkende stijging neergezet. Het is nog maar de vraag welke impact het Russische handelsboycot gaat hebben op de melkproductie.

Italië slaagt er weer in om langzaam aan meer melk af te leveren, maar moet voor nu Polen nog voor laten gaan. Over juli komt de melkproductie uit op 0,96 miljoen ton melk. Een plus van 7,1 procent in vergelijking met een jaar terug.  

De totale melkproductie van januari tot en met juli komt terecht op 6,24 miljoen ton. Een plus van 7,5 procent in vergelijking met een jaar terug. Toen leverden de melkveehouders 5,81 miljoen ton melk af. Wanneer alleen naar de maanden van het quotumjaar gekeken wordt boeken de Polen een plus van 7,6 procent. Er heeft geen verruiming van het melkquotum plaatsgevonden in verband met het aflopen van het quotum in 2015, waardoor de Polen afkoersen op een groot bedrag aan superheffing.

Toch staat het nog niet vast dat ze de hoge melkaanvoer gaan volhouden. Iets wat vooral te maken heeft met het handelsboycot van de Russen. Rusland was een belangrijke afnemer van Poolse zuivelfabricaten. Het wegvallen van de markt heeft ongetwijfeld effect op de melkprijs. Het is alleen de vraag hoe gevoelig de melkveehouders zijn voor lagere melkprijzen.  

melkaanvoer_Polen.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden