Kleine stap terug

Melkproductie duikt onder niveau jaar terug

19 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse melkaanvoer komt over augustus onder het niveau van een jaar terug uit, zo blijkt uit de cijfers van Eurostat. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Nederlandse melkveehouders in vergelijking met een jaar terug minder melk leveren.

Over augustus komt de melkproductie uit op 1.036 duizend ton melk. Een jaar eerder was dat over dezelfde maand nog 1.043 duizend ton melk. Een verschil van 0,69 procent in vergelijking met een jaar terug. Het is de eerste keer sinds maart 2013 dat de melkveehouders minder melk leveren ten opzichte van het jaar ervoor.

Door de productie van augustus komt de totale melkaanvoer van april tot en met augustus uit op 5,3 miljoen ton melk. Hiermee behouden de melkveehouders een voorsprong van ongeveer 2 procent op de productie van het jaar ervoor. Tot en met augustus slaagden melkveehouders er los van de vetcorrectie in om 44,34 procent van het melkquotum te vullen. Een plus van ongeveer 1 procent wanneer de productie vergeleken wordt met seizoen 2013/14.

Melkaanvoer_Neder.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden