Om 25 miljoen euro te besparen

Dairy Crest ontslaat 260 mensen en sluit 2 locaties

22 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Dairy Crest, één van de grootste zuivelbedrijven van het Verenigd Koninkrijk, gaat 2 vestigingen sluiten waardoor 260 mensen mogelijk op straat komen te staan. De sluiting van de twee fabrieken is het gevolg van een omvangrijk kostenbesparingsprogramma.

Eén van de twee locaties die Dairy Crest gaat sluiten is een fabriek in West-Londen waar glazen flessen worden gevuld met melk. De andere is een locatie waar kuipjes worden gevuld met room.

Op de twee locaties zijn in totaal 260 mensen werkzaam. Door de fabrieken te sluiten verwacht Dairy Crest 20 miljoen pond, of 25 miljoen euro, te kunnen besparen. Het bedrag kan verder oplopen wanneer de locaties worden verkocht. Daarnaast kan Dairy Crest ook verschillende zaken afboeken, waardoor nog dit jaar 10 miljoen pond wordt bespaard. Vanaf 2015 levert dit jaarlijks 5 miljoen pond op.

De reden dat Dairy Crest zoveel geld wil besparen, is dat het bedrijf last heeft van zeer volatiele marktomstandigheden. Het bedrijf wordt in het nauw gedreven door prijsvechtende supermarkten terwijl het ook een fatsoenlijke melkprijs wil uitkeren aan melkveehouders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Dairy Crest
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden