Stijging was van korte duur

Prijzen kleuren rood op zuiveltermijnmarkt

2 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de zuiveltermijnmarkt van de Eurex werden voor zowel boter als magere melkpoeder lagere prijzen neergezet voor week 40. In de cash settlement daalt boter eveneens terwijl magere melkpoeder een stabiele prijs neerzet, zo blijkt uit een analyse van DCA Melk.

Nadat de prijs voor magere melkpoeder vorige week toenam op de Eurex, laat de prijs begin oktober weer een daling zien. Voor oktober tot en met maart komen de prijzen uit tussen de 2.025 en 2.088 euro per ton. De prijs van de cash settlement voor magere melkpoeder blijft gelijk ten opzichte van vorige en noteert nog steeds 2.047 euro per ton. Het aantal openstaande posities voor de maand oktober is 70.

De termijnmarkt schetst het onderbuik gevoel op de markt. Die werd tevens bevestigd door de laatste Global Dairy Trade (GDT). Prijzen zijn voor nu even stabiel, maar verder weg neemt de prijsdruk toe.

Ondanks dat het Productschap Zuivel (PZ) woensdag een hogere boterprijs noteerde is dit op de termijnmarkt niet terug te zien. De prijzen daalden zelfs in vergelijking met een week eerder. De prijzen komen tot en met april 2015 niet boven de 3.040 euro per ton uit en in november en januari ligt de prijs zelfs lager dan 3.000 euro per ton. Dit betekent dat er weinig vertrouwen is dat boter die hoge prijs vast gaat houden. De cash settlement voor boter noteert 2.927 euro per ton wat een verlaging van 8 euro betekent. Het aantal openstaande posities staat voor oktober op 236.

boter_Eurex.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Analyse Aardappelen

Eerste cash settlement oogst 2023 bekend

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden