Sterker in kaas en boter

FrieslandCampina koopt zuivelbedrijven in Italië

2 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

FrieslandCampina neemt twee zuivelbedrijven in Italië over die actief zijn in de distributie en verkoop van kaas en boter aan winkels, horeca en groothandel. Met deze deals versterkt het coöperatieve zuivelconcern haar positie op de Italiaanse markt, die binnen de Europese Unie één van de grootste is voor halfgare en harde kazen. Dit meldt FrieslandCampina donderdag in een verklaring. De overnamebedragen zijn niet bekendgemaakt.

Het Nederlandse zuivelconcern heeft de bedrijven DEK Srl en Orange Srl gekocht. Bij Orange betreft het een meerderheidsbelang, en dus de zeggenschap, van 80 procent in het bedrijf. Orange Srl levert volgens FrieslandCampina een breed assortiment kazen en kaasproducten aan winkels in Italië en blijft onder de eigen merknaam actief. DEK Srl was al de vaste distributeur van FrieslandCampina in Italië voor de verkoop van kaas en boter aan winkels, horeca en groothandel. DEK wordt ondergebracht in een nieuwe Italiaanse onderneming van FrieslandCampina.

FrieslandCampina maakte woensdag bekend de productielocatie in het Belgische Sleidinge te sluiten in 2015. De productiefaciliteit voor klassieke zuiveldranken is verouderd en daarbij daalt de vraag naar deze producten door een ongunstige Europese marktomstandigheden, aldus het zuivelbedrijf. De productie van de zuiveldranken wordt nu overgebracht naar de locatie in het Belgische Aalter. Door deze stap komen ruim 100 arbeidsplaatsen te vervallen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
beyens leo 23 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/10859696/FrieslandCampina-koopt-zuivelbedrijven-in-Italie]FrieslandCampina koopt zuivelbedrijven in Italie[/url]
frieslandcampina neemt het belgische Fabrelac over??
geert 6 Oktober 2016
Hier steekt FC geld in, dat de boeren ook graag op hun bankrekening wilden hebben en ook nodig zijn. Eerst maar weer wachten tot het terug verdiend wordt. Hopelijk gaan ze nu echt eens aan de kaas verdienen,wat steeds maar niet wil lukken !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden