Logistieke ramp voorkomen

Koud weer geeft lucht aan mestmarkt

27 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

In aanloop richting het uitrijdseizoen waren de spelers op de mestmarkt vooral heel bezorgd over de vraag hoe ze alle mest op tijd op de plaats van bestemming moesten gaan krijgen. Het onverwachte koude weer was het antwoord waar de markt op wachtte.

Dit seizoen zorgde niet de volle mestputten voor grijze haren bij spelers op de mestmarkt, maar waren de boosdoeners de lege mestsilo"s bij akkerbouwers. Wanneer direct na het opengaan van het uitrijdseizoen de weersomstandigheden ideaal waren geweest voor plantgroei had de sector met een logistieke nachtmerrie te maken gekregen. Al het mesttransportmateriaal bij elkaar was niet voldoende geweest om de mest op tijd op de  plaats van bestemming te krijgen. Wat veelal inhoudt dat de mest de zuidelijke veehouderijgebieden naar de noordelijke akkerbouwgebieden verplaatst moet worden.

Het onverwacht koude weer bracht uitkomst. Hans Verkerk, van belangenbehartiger Cumela, geeft aan dat er nu veel mest naar de plaats van bestemming gebracht wordt en ook dat er uitgereden wordt. Doordat het allemaal vrij gelijkmatig verloopt is er voldoende logistiek beschikbaar. 

"Maar om de mest voldoende te kunnen benutten moet de temperatuur nu toch gaan stijgen." Zoals de vooruitzichten er deze week uitzien gebeurt dat na de Pasen langzaam maar zeker.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden