4,4 Miljoen beschikbaar

Innovatie moet uitstoot ammoniak tegengaan

27 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

Ondernemers met innovatieve plannen om uitstoot van ammoniak tegen te gaan krijgen ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Sharon Dijksma stelt daarvoor 4,4 miljoen euro beschikbaar. 

Het bedrag is bedoeld om de hoeveelheid stikstof vanuit de veehouderij in Natura-2000 gebieden af te laten nemen. Vermindering van neerslag van stikstof moet een verdere achteruitgang van de biodiversiteit in deze gebieden voorkomen. 

Voor subsidie komen twee soorten vernieuwende plannen in aanmerking: plannen voor terugdringing van uitstoot van ammoniak door innovatieve voer- en managementmaatregelen en plannen voor het terugdringen van ammoniak uitstoot bij het uitrijden van mest. Voor beide soorten plannen is een subsidiebedrag van 2,2 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie wordt gegeven in het kader van het Small business Innovation Research (SBIR) programma. De SBIR-aanbesteding is een competitie die bestaat uit drie fasen: onderzoek naar de haalbaarheid van een innovatie, ontwikkelen en uittesten van de innovatie en uitrol in de praktijk. Voor de eerste twee fasen is subsidie beschikbaar. Agentschap NL organiseert een informatiebijeenkomst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden