Situatie nijpend

Volle mestput vraagt creativiteit van veehouder

12 Februari 2016 - 10 reacties

De situatie op de mestmarkt wordt met de dag nijpender met volle mestputten bij met name melkveehouders. Zij moeten nog een paar dagen geduld hebben, want pas op 16 februari kan volgens de kalender en regelgeving mest worden uitgereden.

Mestsector zit met smart te wachten op mooi weer

Toch zal er in de praktijk maar weinig van terecht komen, zo verwachten insiders. De omstandigheden in het land zijn dusdanig slecht, dat er van uitrijden geen sprake gaat zijn. Daardoor wordt het uiterste van met name melkveehouders gevraagd, omdat de mestputten vol zitten.

In een aantal gevallen zijn melkveehouders druk met het overpompen of overrijden van mest naar putten waar nog enige opslagruimte aanwezig is. Ook varkenshouders kampen met volle mestputten, al lijkt de mestputruimte gemiddeld genomen groter te zijn dan bij melkveehouderij collega’s.

De mestsector zit dus met smart te wachten op mooi weer. De ophaalbijdragen blijven deze week onveranderd op een hoog niveau.

Wilt u de mestnoteringen wekelijks per mail ontvangen? Meld u dan hier aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
gerard 12 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10868173/Volle-mestputten-vraagt-creativiteit-van-veehouder]Volle mestputten vraagt creativiteit van veehouder[/url]
wij zitten er zelf ook mee.
het wordt ieder jaar beangstigend hoe het afloopt met de mest en kosten
vanplateringen 12 Februari 2016
Wanneer de mestkosten niet opgelost worden,kunnen we allemaal de tent sluiten, zo erg is de huidige situatie.
xx 13 Februari 2016
Iedereen riep 5 jaar geleden als we volop mest gaan verwerken gaan de afzetprijzen flink omlaag. Het is alleen maar duurder geworden.
xx 13 Februari 2016
pluimveehouderij word de meeste mest al verwerkt
eppie 14 Februari 2016
De pluimveehouderij laat de mest verbranden, dat is wat anders dan verwerken. Op deze manier krijg je nooit een gezonde kringloop.
schoenmakers1 14 Februari 2016
zolang de overheid mest als probleem ziet kun je alleen maar stellen, weg is weg
Drent 14 Februari 2016
Als je nu zorgt voor voldoende opslag tot voorjaar zit je nu in ieder geval niet in de stress maar daar is onvoldoende in geinvesteerd. Mijn advies zoek contact met akkerbouwers in de buurt en creeer een win wn verhouding waarbij je elkaar wel wat moet gunnen.
Vrij grof 17 Februari 2016
Hoe zie jij dat Drent, wat gaat een akkerbouwer daar aan winnen?
Een akkerbouwer wil het meeste ontvangen en een veehouder het minste kwijt.
Dit word m.i. Alleen een win voor de veehouder!
Ik hoop dat ik het niet goed inschat.
Gerald 17 Februari 2016
Vrij grof: regel zelf het vervoer; de mesttransporteur heeft door de lage diesel gemiddeld maar 70 euro per uur aan kosten en marge voor een 35 kuubs mestwagen en dat is nog ruim gerekend. Bij ons doen ze op een rondje rijden 2 uur, met laden, 48 km rijden, lossen, 48 kilometer terugrijden, kost dat ons 4 euro per kuub.
Waarom sommige partijen dan voor hetzelfde ritje 9 euro vragen kunnen ze mij niet uitleggen, maar die 5 euro kunnen we prima zelf verdelen..
Vrij grof 18 Februari 2016
Gerald: dat heb je dan goed geregeld!
Als ik de mestwagens zie rijden met alle toeters en bellen kon je wel eens gelijk hebben dat er nogal wat ruimte in het tarief zit.
Er zijn ook veehouderijbedrijven bij lijkt mij zo die vaste afspraken hebben met een vervoerder en zo in de tang zitten!!
Die betalen dus de toeters en bellen.
drent 18 Februari 2016
Ik heb het vervoer inderdaad zelf geregeld,korte afstanden dus de veehouder is iets minder kwijt en ik ruil grond met de veehouder, daar zit voor mij de meeste winst niet in de mest al is het mooi meegenomen natuurlijk.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden