Koude weer van invloed

Rundveedrijfmest op mestmarkt in het voordeel

17 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Hoewel het weer nog niet overtuigend voorjaarsachtig is, kan er toch volop mest worden uitgereden. Eind vorige week konden veel loonwerkers en intermediairs aan de gang bij zowel veehouders als akkerbouwers.

De bekwaamheid van de percelen om mest uit te kunnen rijden wordt met de dag beter, maar het tempo zou in sommige gebieden wel omhoog mogen. Vooral in de provincie Drenthe houdt de nattigheid de akkerbouwers nog in toom. Ook het koude weer speelt in regio’s een toontje mee, waardoor het uitrijden van mest gemiddeld genomen nog goed plan- en werkbaar is.

Van echte gekte, vandaag bellen en gisteren geleverd krijgen, is nog geen sprake

Van echte gekte, vandaag bellen en gisteren geleverd krijgen, is nog geen sprake. De weersvooruitzichten zijn ook nog niet van dien aard dat akkerbouwers haast maken. De vraag naar mest richt zich vooral op mest met lage gehaltes, wat in de praktijk erop neerkomt dat rundveedrijfmest in het voordeel is. Deze vraag vertaalt zich in een grotere daling van de ophaalbijdragen in de rundveedrijfmest en in mindere mate bij die van vleesvarkensdrijfmest.

Of de daling van deze week een voorbode is voor grotere prijsdalingen is lastig aan te geven, zo geven intermediairs aan. Het weer en nieuwe vraag uit de akkerbouw moeten dit de komende weken duidelijk maken. 

Wilt u de mestnoteringen wekelijks per mail ontvangen? Meld u dan hier aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
boereke 19 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10868770/Rundveedrijfmest-op-mestmarkt-in-het-voordeel]Rundveedrijfmest op mestmarkt in het voordeel[/url]
Zitten er tegenwoordig geen onkruidzaden in koemest? en is deze niet veel te traag? Voor sleepslangen op graan in ieder geval wel.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden