Boerenbusiness Mestmarkt

Stevige hoofdbrekens door problemen in mest

28 April 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na een aantal tropendagen maakte het weer een abrupt einde aan de werkzaamheden op de akker. Ook in mestland wordt dit gevoeld en betekent het stevige hoofdbrekens. Hoe en wat in een analyse van Boerenbusiness mestmarkt.

Late en natte voorjaren zijn niet uitzonderlijk, maar wennen nooit. Het voorjaar van 2016 gaat zich steeds meer scharen in de rij van natte voorjaren, wat zich in de praktijk uit in het niet tot zeer beperkt kunnen uitrijden van mest. Verbetering van de situatie is op korte termijn niet te verwachten, waardoor de volle mestputten en de problemen die daarmee gepaard gaan steeds meer toenemen.

Voor extra mest is geen plaats 

Al lange tijd proberen varkenshouders die weinig tot niets op het gebied van mestafzet hadden geregeld deze natte periode te overleven. Dit gebeurt veelal via noodvrachten die de mest onder de roosters moeten houden. Iets wat maar ten dele lukt, zo valt op te maken uit de geluiden vanuit het veld. Intermediairs moeten alle zeilen bijzetten om alle afspraken na te komen en mestsilo’s leeg te rijden. Voor extra mest is daardoor vaak geen plaats.

Vooral in de noordelijke teeltgebieden wordt nog een achterstand gemeld in de werkzaamheden van akkerbouwers. Een lichtpuntje voor de mestmarkt? Volgens insiders helaas niet. De verwachting is niet dat die telers nog voor extra of nieuwe vraag gaan zorgen. 

De hoop is gevestigd op de voerteelt. Telers die maïs gaan zaaien hebben een grote voorkeur voor mest. Daar wordt de komende weken ruimte voor het uitrijden van mest voorzien. 

Het niet kunnen uitrijden van mest heeft deze week tot gevolg gehad dat de ophaalbijdragen zijn gestegen.

Wilt u de mestnoteringen wekelijks per mail ontvangen? Meld u dan hier aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Willie van Gemert 30 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10869468/Stevige-hoofdbrekens-door-problemen-in-mest--]Stevige hoofdbrekens door problemen in mest[/url]
De gegevens van DCA lijken mij te hoog, ik hoor in mijn omgeving voor vaste klanten toch aanmerkelijk lagere prijzen. Noodgevallen daar gelaten.
Smithe692 7 Mei 2016
Okay this YouTube video is much enhanced than last one, this one has pleasant picture feature as well as audio. kfdbffgcadckkdea
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden