Inside: Mestmarkt

Lokaal bijna leeg en overschotgebieden vol

13 April 2017

Door het mooie en aanhoudende voorjaarsweer krijgen loonwerkers en intermediairs dit voorjaar geen rust. Het is iedere dag alle hens aan dek, waardoor met het uitrijden van mest grote vorderingen konden worden gemaakt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bijzonder voorjaar
Het is een bijzonder voorjaar. Iedere dag is het werkbaar weer en wordt er mest uitgereden. Waar in de voorgaande voorjaren regen intermediairs de kans gaf om de mestsilo’s bij te vullen, lijkt die kans er dit voorjaar niet te zijn. Dat betekent dat er meer spanning op de aanvoer van mest komt te staan, waar deze in de achterliggende weken al behoorlijk groot was.

Loop van volgende week wordt merkbaar minder druk

Per saldo merken intermediairs op dat er in de akkerbouw al veel mest is aangewend en dat het in de loop van volgende week merkbaar minder druk zal gaan worden. Ook de snelle groei van de tarwepercelen, kan erin resulteren dat het aanwenden van mest niet meer mogelijk is.

Overschotgebieden komen niet leeg
Op lokaal niveau, waar mest over korte afstand wordt vervoerd, zijn de mestputten zo goed als leeg. Voor mest in overschotgebieden is dat niet het geval. In het voorjaar worden deze gebieden pas op het laatst bediend, wanneer er dichterbij geen mest meer te halen is. Het meeste aanbod van drijfmest is dat van vleesvarkens. Het aanbod van rundveedrijfmest is beperkt en in sommige gebieden zelfs niet meer verkrijgbaar. Daardoor wordt er naar alternatieve mestsoorten gezocht, zoals rosé kalvermest.

De ophaalbijdragen zijn deze week voor zowel de vleesvarkensdrijfmest als de rundveedrijfmest vrijwel niet gewijzigd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden